Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2017 «Τοπίο: Η κληρονομιά γύρω μας»


Η Βιβλιοθήκη και η Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017», διοργανώνει μεταξύ 2-14 Οκτωβρίου 2017 σειρά εκδηλώσεων με ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, παρουσιάσεις, εργαστήρια και έκθεση φωτογραφίας. Το θέμα που έχει επιλεγεί φέτος είναι «Τοπίο: η κληρονομιά γύρω μας» και επιχειρεί να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου όπως συναντάται στη φύση και στο τοπίο, μέσα και έξω από τις πόλεις και τα χωριά μας.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, και κυρίως των νέων, στα θέματα διατήρησης της κληρονομιάς και της παράδοσης καθώς και στην προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Τα σεμινάρια/παρουσιάσεις απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ψηφιοποίηση και την οργάνωση Βιβλιοθηκών και θα πραγματοποιηθούν 10-13 Οκτωβρίου 2017, 9:00π.μ.-13:00μ.μ. στα Γραφεία της Βιβλιοθήκης. Απαραίτητη η δήλωση  συμμετοχής στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Οι ξεναγήσεις στα διατηρητέα κτήρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. και 2:00 μ.μ. Έχουν ως στόχο να βοηθήσουν κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών και είναι ανοικτές προς όλους τους δημότες. Απαραίτητη η δήλωση  συμμετοχής στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο πρόγραμμα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου