Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

2ο δημοσίευμα Φιλελευθέρου για Βιβ/νόμο Δήμου Πάφου

**Η ΚΕΒΕΠ καταγγέλλει ότι ο Δήμος Πάφου αγνοεί την επιστολή της!**

76 αιτήσεις για βιβλιοθηκονόμο

ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣκαι τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις όταν προκηρυσσόταν η θέση, συνολικά 76 άτομα με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπέβαλαν αίτηση για τη θέση του Βιβλιοθηκονόμου που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε την 29η Φεβρουαρίου και ήδη έχει αρχίσει η πρώτη φάση της επιλογής που θα αφορά στην προώθηση όσων αιτητών πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί και οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο τελικό στάδιο που αφορά στη διαδικασία των εξετάσεων και συνεντεύξεων με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η θέση του Βιβλιοθηκονόμου προκηρύχθηκε μετά την απόφαση του Δήμου να αναβαθμίσει κτιριολογικά και λειτουργικά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου, αλλά και λόγω της αφυπηρέτησης του προηγούμενου λειτουργού που εκτελούσε τα σχετικά καθήκοντα.

Στο μεταξύ, το επαγγελματικό όργανο των βιβλιοθηκονόμων, που όπως αποκάλυψε ο “Φ” είχε παρέμβει στη διαδικασία καταγγέλλοντας ότι η πρόνοια για πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας δεν συνάδει με τις απαιτήσεις της θέσης, επανήλθε εκφράζοντας απογοήτευση επειδή η σχετική του επιστολή δεν έτυχε απάντησης από πλευράς του Δήμου Πάφου.

«Η ΚΕΒΕΠ εκπροσωπεί πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών στους τομείς Βιβλιοθηκονομίας/Επιστήμης της Πληροφόρησης ή Αρχειονομίας ή Τεκμηρίωσης, οι οποίοι είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την ορθή και πλήρη στελέχωση όλων των ειδών των βιβλιοθηκών», αναφέρει η Ένωση των Βιβλιοθηκονόμων. «Η ΚΕΒΕΠ θεωρεί ότι η δυνατότητα για πλήρωση θέσεως Βιβλιοθηκονόμου από πτυχιούχους Ιστορίας-Αρχαιολογίας, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πτυχίου πέραν της Βιβλιοθηκονομίας/Επιστήμης της Πληροφόρησης είναι λανθασμένη και άστοχη επειδή παραβλέπει την εξειδίκευση που πρέπει να έχει ο υπηρετών σε θέση Βιβλιοθηκονόμου, ενώ δίνοντας το δικαίωμα σε πτυχιούχους άλλων κλάδων να διεκδικούν θέση Βιβλιοθηκονόμου, καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα εξειδικευμένων επαγγελματιών, ενώ δίνεται ώθηση στην αύξηση της ανεργίας των πτυχιούχων των σχολών Βιβλιοθηκονομίας.

Ο ιδανικός υποψήφιος για τη στελέχωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου είναι ένας πτυχιούχος Βιβλιοθηκονόμος/Επιστήμονας Πληροφόρησης». Το επίσημο όργανο των κυπρίων Βιβλιοθηκονόμων ζητούσε από τον Δήμο Πάφου όπως εξετάσει την επαναπροκήρυξη της θέσης αποκλειστικά για τους επαγγελματίες του κλάδου, ή όπως μοριοδοτήσει με κάποιον τρόπο τους πτυχιούχους Βιβλιοθηκονόμους.

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
http://www.philenews.com/digital/ClipForm.aspx?nid=4463252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου