Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Kids Corner: τα παιδιά μαθαίνουν για την ΕΕ με διασκεδαστικό τρόπο


Τώρα τα παιδιά μαθαίνουν για την ΕΕ με διασκεδαστικό τρόπο 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε έναν νέο ιστότοπο για παιδιά και εφήβους: τη «Γωνιά του Παιδιού».

Σήμερα ακούμε να λέγονται πολλά για την Ευρώπη στα ΜΜΕ. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να καταλάβουμε πώς και γιατί λαμβάνονται ορισμένες αποφάσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Δεν είναι μόνον οι ενήλικες που πρέπει να έχουν γνώσεις και να ενημερώνονται γύρω από την ΕΕ. Είναι εξίσου σημαντικό να μαθαίνουν και οι νέοι για την ΕΕ από μικρή ηλικία, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι είναι η ΕΕ και πώς λειτουργεί.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε έναν νέο ιστότοπο για την ΕΕ, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά: τη «Γωνιά του Παιδιού». Τώρα τα παιδιά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και αλλού, έχουν πρόσβαση μέσω Διαδικτύου σε παιχνίδια, κουίζ και πληροφορίες για την ΕΕ και τις χώρες-μέλη της. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ΕΕ και τα δικαιώματά τους με τρόπο διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό.

Η «Γωνιά του Παιδιού» περιέχει τρεις ενότητες:

·    Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει παιχνίδια και κουίζ για παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Στην ενότητα αυτή τα παιδιά μπορούν να παίξουν διασκεδαστικά, αλλά και εκπαιδευτικά, παιχνίδια που δημιούργησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης.
·    Η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο «Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;» και περιλαμβάνει χάρτη της Ευρώπης όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν κλικ στις διάφορες χώρες και να μαθαίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την ΕΕ και κάθε χώρα-μέλος.
·    Η τρίτη ενότητα έχει τίτλο «Μάθε τα δικαιώματά σου» και περιλαμβάνει παιχνίδια, βίντεο και πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα.

Σε όλες αυτές τις ενότητες τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια στη γλώσσα τους  και, μάλιστα, σε οποιαδήποτε από τις γλώσσες της ΕΕ.

Η «Γωνιά του Παιδιού» επιτρέπει επίσης την πρόσβαση στον ιστότοπο «Η Γωνιά των Εκπαιδευτικών», ο οποίος περιλαμβάνει υλικό που μπορούν να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί για να εξηγούν γιατί δημιουργήθηκε η ΕΕ και πώς λειτουργεί. Πρόκειται για επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο διαμορφώθηκε με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων της εκπαίδευσης από διάφορα κράτη μέλη.


Για περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου