Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βιβλιοθήκη Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Η οικογένεια του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του Εθνάρχη Μακαρίου και του Σπύρου Κυπριανού, Μιλτιάδη Χριστοδούλου, ανέθεσε στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος τη φύλαξη και διαχείριση της προσωπικής συλλογής βιβλίων του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Πρόκειται για 3432 βιβλία, τόμους και άλλες εκδόσεις αλλά και πρωτότυπα χειρόγραφα συγγραμμάτων του Μιλτιάδη Χριστοδούλου.


Τα βιβλία έχουν ήδη καταγραφεί από το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος (σε συνεργασία με την εταιρεία FileMinders) και θα αποτελέσουν μέρος της Βιβλιοθήκης του Κέντρου Μελετών που θα λειτουργήσει στο μέλλον.
Σε μια σεμνή τελετή στο περιθώριο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος» κ. Πάνος Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του Μιλτιάδη Χριστοδούλου για την εμπιστοσύνη της προς το Κέντρο και την ανάθεση της φύλαξης και διαχείρισης της συλλογής των βιβλίων, διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα φυλαχθούν και θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Κέντρου Μελετών.
Εκ μέρους της οικογένειας του Μιλτιάδη Χριστοδούλου, η θυγατέρα του, κα. Φανή Βασιλείου, ανέφερε ότι μοναδική επιδίωξη της οικογένειάς της είναι η διαφύλαξη και σωστή αξιοποίηση αυτής της συλλογής βιβλίων, που με τόση επιμέλεια και ενδιαφέρον δημιούργησε ο αείμνηστος πατέρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου