Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι Κύπριοι και το διαδίκτυο - Ερευνα


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα  e-cypriot10 για λογαριασμό της διαφημιστικής εταιρείας Pandora Ogilvy. Η έρευνα διεξήχθη φέτος από την εταιρεία Insights Market Research σε συνεργασία με την OgilvyOne και το θέμα που πραγματεύεται αφορά στις συνήθειες των Κυπρίων σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου.

Οι Κύπριοι, όπως εμφανίζεται, είναι τακτικοί επισκέπτες του internet, μιας και 65% του πληθυσμού το επισκέπτεται καθημερινά όπως προκύπτει από τη μελέτη. Πιο πιστοί “servers“ είναι μάλλον οι νέοι ηλικίας 19-24 ετών, αφού και το ποσοστό αυτών σε ημερήσια βάση αγγίζει το 76%. Επίσης, φαίνεται ότι 1 στους 2 προτιμά την πλοήγηση στο χώρο του διαδικτύου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, μόλις δηλαδή τελειώσουν με τις εργασιακές τους υποχρεώσεις.

 Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως 44% των φίλων του διαδικτύου περνάνε 3 ώρες της ημέρας τους μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους  σερφάροντας, ενώ ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 1% περνάει ακόμη και 11 ώρες στο internet!

Οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούν οι Κύπριοι το διαδίκτυο είναι κυρίως ενημερωτικοί  και ψυχαγωγικοί με ποσοστά 58% και 57% αντίστοιχα, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 47% βρίσκεται στο internet με σκοπό να επικοινωνήσει με άλλους χρήστες.

Σε ό,τι αφορά τα site κοινωνικής δικτύωσης, βασιλιάς όλων εμφανίζεται το facebook μιας και από αυτούς που επιλέγουν να έχουν προφίλ σε social networks σε συντριπτικό ποσοστό 98% επιλέγουν το εν λόγω network.

1 σχόλιο:

Χρυσάνθη Σταύρου είπε...

Σχετική έρευνα έκανε και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, δείτε τα αποτελέσματα εδώ http://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=13381&languageId=4

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου