Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Βιβλιοθήκες

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έχει κηρύξει, σήμερα, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη.Κύριο αίτημα της Ομοσπονδίας είναι να μην απολυθεί κανένας από τους 380 εργαζόμενους στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει στις 31 Μάη και να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της εργασίας τους. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Μόνιμη σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους. Να καταργηθεί ο θεσμός των εκτάκτων.

Κοινός αγώνας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, απαιτώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οι 380 εργαζόμενοι των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, που «κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, αλλά και για τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών, βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ. Μιας πολιτικής, την οποία συναποφάσισαν, νομοθέτησαν, εφαρμόζουν και στηρίζουν στη χώρα μας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνήσεις ή ως αντιπολίτευση. Μιας πολιτικής, που προσπαθεί να εξωραΐσει και ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, αφ' ενός υλοποιώντας προγράμματα μερικής απασχόλησης, stage, κ.λπ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφ' ετέρου σπέρνοντας φρούδες ελπίδες για μονιμοποίηση, παλιότερα με την κοινοτική οδηγία 70/99 και σήμερα με την επίκληση μιας γενικόλογης και αφερέγγυας απόφασης του Ευρωδικαστηρίου», τονίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ.

«Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού ψήφισαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 την ομηρία των συμβασιούχων, απαγορεύοντας τη μονιμοποίησή τους, επιδίδονται στον αποπροσανατολισμό τους, προβάλλοντας τη γραμμή της νομικίστικης διεκδίκησης, συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους έχει πρωτίστως πολιτικό χαρακτήρα», υπογραμμίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ.

«Οι συμβασιούχοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτός ακριβώς, που είτε τους διόρισε, είτε τους υπόσχεται πως θα τους διορίσει, είναι αντίπαλος. Γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα, δεν είναι ρουσφέτι», τονίζει η ανακοίνωση. Υπογραμμίζει: «Η διέξοδος βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα όλων των συμβασιούχων, από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους φοιτητές, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ»,και καλεί όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους να επιστρατεύσουν τη μνήμη και τις εμπειρίες τους μπροστά στις ευρωεκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου